Zahvaljujući osposobljenosti tehničkog osoblja i partnerstvu s proizvođačem opreme, TEB Inženjering d.d. je u mogućnosti nuditi, prodavati, ugrađivati i servisirati cjelokupni sustav za osvjetljavanje zrakoplovnih pista (regulatori konstantne struje, kontrolni sustavi, rasvjeta piste, rasvjetna oprema i dr.).

Sustav za daljinsko upravljanje i nadzor

Omogućava upravljanje i monitoring regulatora konstantne struje za sustave svjetlosnog označavanja, osvjetljenje prepreka, osvjetljenje površina, osvjetljenje pokazivača pravca vjetra, svjetlosnih farova, rezervnih izvora energije, monitoring jednostavnih energetskih sustava i sl.

Regulator konstante struje

Namijenjen je za napajanje serijskih strujnih krugova na aerodromima i helidromima. Regulacija struje zasniva se na principu faznog upravljanja tiristora povezanih u primarnom namotaju transformatora. Izlazni strujni krug je galvanski odvojen pomoću transformatora sa zračnim hlađenjem.

Upravljanje regulatorom osigurava multiprocesorski sustav. Njime se dobiva kompletno upravljanje, mjerenje i stabilizacija izlazne struje na osnovi odabranog stupnja intenziteta

Struja u izlaznoj petlji neprekidno se mjeri i nezavisni krugovi analiziraju

eventualna havarijska stanja (razlika između podešene i stvarne struje, pojava prekostrujnih vrijednosti, prenapona,…).

Sve važne informacije o pogonskom stanju prikazane su na displeju upravljačkog panela.

Regulator može biti opremljen modulom za daljinsko upravljanje i nadzor, pomoću kojeg se može izvoditi nadzor nad svim pogonskim stanjima, a može imati i module za praćenje nivoa otpora izolacije i modul za praćenje broja pregorjelih žaruljica.

Svi dijelovi i priključci pristupačni su s prednje strane.

Elektronički moduli lako se mijenjaju.