U sklopu opremanja pristupnih cesta mostu Pelješac, ugradili smo sustav radiodifuzije i sustav ozvučenja tunela Debeli Brijeg. Centralne stanice ugrađene su u sobu s opremom u CKP Zaradeže, na čijem krovu je i ugrađen i antenski sustav.

U tunelu Debeli Brijeg nalaze se po dvije pojačivačke podstanice radio sustava i sustava ozvučenja. Duž glavne i servisne cijevi položen je zračeći kabel i postavljeni su zvučnici. Nakon mjerenja i puštanja u rad, obavljena je edukacija korisnika za rad i održavanje sustava.

Za radio sustav odabran je Centersystems proizvođača Strabag ISS, a za sustav ozvučenja Honeywell Variodyn D1. Sustavom radiodifuzije omogućena su u tunelu dva javna FM radio programa (HR-1 i HR-2) s mogućnošću ulaza u radio program (tzv. break-in) te digitalni VHF kanal za službu održavanja, a predviđena je i priprema za priključenje na baznu stanicu TETRA sustava koji koriste hitne službe.

Sustavom ozvučenja omogućeno je u tunelu pružanje potrebnih informacija ili uputa korisnicima tunela koji su zaustavljeni u tunelu u slučaju neke incidentne situacije.