Krajem 2020. godine, svečano su otvoreni radovi na iskopu druge cijevi tunela Učka (5,63km). Glavni izvođač, Bouygues TP, povjerio nam je realizaciju mobilne komunikacije unutar gradilišta druge cijevi.

Radovi obuhvaćaju ugradnju i puštanje u rad opreme za mobilnu komunikaciju na obje portalne zone (Kvarner i Istra), a kako radovi na iskopu budu napredovali, u drugoj fazi ugradit će se i oprema u samoj cijevi i poprečnim prolazima.

Ugovor obuhvaća i terminalnu opremu, tzv. PTT over Cellular (PoC) terminale. PoC sustavi su idealno rješenje za komercijalnu primjenu i otvaraju sasvim novo poglavlje u komunikacijskim tehnologijama topološke strukture točka-više točaka (P2MP), dok se za primjenu u sustavima visoke sigurnosti mogu koristiti samo kao dodana vrijednost, a ne kao osnovni sustav. Zbog povezanosti različitih geografski razdvojenih komunikacijskih mreža u jedinstveni sustav, PoC sustavi omogućavaju globalno pokrivanje geografski neovisno o operatoru mobilne ili radijske mreže, omogućavajući niže troškove terminalne opreme.