Promet je odgovoran za otprilike 25% ukupne emisije stakleničkih plinova u europskim zemljama, pa nadležne institucije ulažu velike napore u poboljšanje kvalitete zraka u gradovima smanjenjem emisije CO2 u prometu, odnosno ukupne emisije stakleničkih plinova na razini države.

Elektromobilnost predstavlja novi koncept mobilnosti u urbanim sredinama. Temelj elektromobilnosti su električna vozila, koja umjesto konvencionalnih goriva koriste isključivo električnu energiju. S obzirom na trenutnu relativnu ograničenost u autonomiji kretanja (cca 100 km), te zbog slabe infrastrukture, ovakva se vozila uglavnom koriste za dnevne potrebe u urbanim sredinama.

Hrvatska kao turistička zemlja posebno treba brinuti o infrastrukturi punionica električnih vozila, jer postoji dodatni potencijal u gostima koji su vlasnici električnih vozila. Uostalom, Europska energetska direktiva određuje da do 2020. godine Hrvatska mora imati 38.000 punionica za električne automobile, od čega njih 4000 trebaju biti javne.

Glavna prednost električnih automobila jest u tome da se mogu puniti poput mobitela, gotovo na svakoj električnoj utičnici u kućanstvu. No, unatoč tome, za širu je primjenu potrebna i mreža javnih punionica koja će pokrivati široku cestovnu infrastrukturu.

TEB Inženjering je partner francuske tvrtke DBT-CEV, koja je svjetski lider na tržištu punionica električnih vozila. Osim univerzalne brze punionice (100% napunjenost u manje od 30 minuta), koja predstavlja savršeno rješenje za mjesta s gustim prometom, najtraženija je standardna punionica, koja je potpuno modularna i prilagodljiva potrebama klijenta, pa je idealna za javne i komunalne površine.