pev_tres

Prema usvojenom Akcijskom planu energetskog održivog razvitka Grada Zagreba i Strategiji razvoja energetske infrastrukture na području Grada Zagreba, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, uključio se kao jedan od partnera u projekt Srednjoeuropski zeleni koridori (eng. Central European Green Corridors – CEGC), sufinanciran od strane EU programa infrastrukture TEN-T. Ključni cilj projekta je omogućiti kontinuirani servis brzog punjenja akumulatorskih baterija vozačima električnih vozila koji putuju regijom.

TEB Inženjering, partner francuske tvrtke DBT-CEV, koja je svjetski lider na tržištu punionica električnih vozila, ugovorio je s Gradom Zagrebom „funkcionalni ključ u ruke“, što podrazumijeva dobavu punionica i njihove pripadajuće opreme, montažu punionica na prethodno pripremljenu lokaciju, radove priključivanja i povezivanja u lokalnu informacijsku (IT) mrežu susjednih zgrada, mogućnost integriranja u sustav naplate po izboru Naručitelja, izvješćivanje i dr.

Na tri lokacije (Velesajam, Gradsko poglavarstvo i Park Stara Trešnjevka) ugrađene su punionice električnih vozila proizvođača DBT-CEV tip NQC315 TEQCOc0147-EN-Quick-Charger-TriStandard (Universal Quick Charger: Dual DC + AC Type 4), zajedno s konektorima za punjenje DC 44kW/CSS (Combo-2), DC 44kW/CHADEMO i AC 43Kw Type 2. Navedeni priključci su kompatibilni sa svim postojećim standardima sustava punjenja električnih vozila i omogućavaju direktno punjenje električnih vozila bez potrebe da korisnik koristi svoje kabele te omogućavaju punjenje standardnih baterija u vozilima (24 kWh baterije) od 0% do 80% unutar 30 minuta.

Posao je obavljen u ugovornom roku (90 dana) i na zadovoljstvo Grada i korisnika, odnosno vozača električnih automobila.

 

                         pev_vel                                 pev-pogl